Yükleniyor...
index

Espresso’nun üzerine 3-6 katı kadar su eklenerek hazırlanan kahveye Americano denir. Espresso veya kapsül kahve makinenizden aldığınız espresso’nun üzerine sıcak su eklerseniz hot Americano; soğuk su ve buz eklerseniz iced (buzlu) Americano elde edersiniz.

Americano bu yönüyle hazırlanması en kolay kahve tariflerinin başında gelmektedir. Buzlu Americano ayrıca sadece 2 bileşenle birkaç dakikada hazırlanabilmesi, yaz kış tüketilebilmesi, yüksek kafein miktarı sayesinde uykuyu hızlıca açma ve konsantrasyonu toparlama gibi özellikleri sayesinde kahveseverlerin favori içecekleri arasındadır.

Anisah’ın espresso temelli buzlu kahve tarifleri serisinde bu kez “Nespresso ve kapsül kahve kullanarak iced Americano nasıl yapılır?” sorusunu yanıtlayacağız.

Nespresso ve kapsül kahve nedir?

Nespresso, Nestlé’ye ait bir kahve ve espresso makinesi markasıdır. “Nespresso” ismi “Nestlé” ve “espresso” kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur (1).

Birçok farklı çeşidi olan Nespresso makineleri tipik olarak 15-19 basınç gücüyle çalışır. Bu da Nespresso’nun gerçek bir espresso için yeterli hatta daha fazla basınç gücüne sahip olduğu anlamına gelir.

Öte yandan ekonomik Nespresso kapsül kahve makineleri tipik olarak ristretto (kısa çekim espresso) ve lungo (uzun çekim espresso) üretmektedir. Kapsül kahveden alınan kısa çekim espresso 40 mL gelirken; uzun çekim espresso (lungo) yaklaşık 90 mL gelmektedir (bu miktar kapsül kahve makinenizin türüne göre değişebilir).

Nespresso kapsül kahve makinesinde iced buzlu Americano tarifi için neler gerekli

        1. 2 adet kapsül kahve
        2. 85 ml soğuk su
        3. Buz küpleri

      Nespresso’da iced (buzlu) Americano nasıl yapılır?

      Nespresso kapsül kahveleri kullanarak sadece 2 adımda evde iced Americano hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken 2 adet kapsül kahveden kısa çekim espresso alıp üzerine soğuk su ve buz eklemektir. Şimdi detaylı tarife geçelim.

      nespresso kapsul kahve buzlu iced americano

      Adım 1) En sevdiğiniz kapsül kahveden 2 adet kısa çekim espresso alın

      Birçok Nespresso makinesi kısa çekimde 40; uzun çekimde 90 gram kahve çıktısı vermektedir. Biz bu tarifte kafelerde satılan buzlu Americano’lara benzer bir tat almanızı hedefleyeceğiz. Bu yüzden Nespresso’da iced Americano için kısa çekimde 2 adet kapsül kahve kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

      Yani ev yapımı Nespresso Americano’nun ilk adımı kapsül kahve makinesinden kısa çekimde 2 adet espresso almalısınız. Böylece bardağınızda 80 mL kısa çekim Nespresso olacaktır.

      Adım 2) Kısa çekim Nespresso’nun üzerine su ve buz ekleyin

      Nespresso buzlu Americano tarifinin ikinci ve son adımı ise espressonun üzerine soğuk su eklemektir. Eğer hot Americano yapıyor olsaydık sıcak su kullanacaktık; ancak buzlu Americano tarifi denediğimiz için espresso’nun üzerine soğuk veya oda sıcaklığında su eklemelisiniz.

      Americano tipik olarak bire üç veya bire altı kahve-su oranıyla hazırlanmaktadır. Ancak Nespresso farklı bir tür olduğu için kapsül kahve kullanarak iced Americano yaparken farklı bir oran kullanmalısınız. 

      Bu yüzden 2 kısa çekim espresso’nun (80 mL) üzerine bir katı kadar yani 80 mL soğuk su eklemenizi tavsiye ediyoruz. Sonraki denemelerinizde damak tadınıza göre su miktarını azaltabilir veya artırabilirsiniz. 

      Not: Eğer 2 kısa çekim kapsül kahve yerine 1 adet uzun çekim denemek isterseniz lungo Nespresso’da 90 mL kahve çıktısı elde edeceksiniz. Bunu Americano’ya çevirmek içinse yine 40-60 mL su eklemenizi tavsiye ediyoruz.

      Nespresso kahvenizin üzerine su ekleyerek kapsül kahveden Americano yapmış oldunuz. Şimdi sırada bunu iced (buzlu) Americano'ya çevirmek var. Buzların hızla erimemesi için espresso ve suyu buzun değil; buzu espresso ve suyun üzerine eklemenizi tavsiye ediyoruz. Iced Americano için bardağınıza dilediğiniz kadar buz ekleyebilirsiniz.

      Kapsül kahve kullanarak iced Americano yapmak bu kadar basit. Afiyet olsun!

      Kapsül kahve satın alırken dikkat edilmesi gerekenler listemize buradan göz atabilirsiniz.

      Yorum bırak

      E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

      Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.