Yükleniyor...
index

Iced shaken espresso'yu Türkçeye, buzla birlikte "shake edilen"/çalkalanan espresso olarak çevirebiliriz. Yani iced shaken espresso aslında; buz, iki shot espresso, süt ve esmer şekerin birleştirilip ayran çalkalar gibi shake edilmesiyle elde edilen buzlu ve sütlü bir kahvedir.

Öte yandan iced shaken espresso'nun tadını sütlü Americano, Americano misto ve buzlu flat white'a benzetebiliriz.

Anisah'ın buzlu kahve tarifleri serisinde bu hafta "yürek serinleten" tatlı ama güçlü, sert ama yumuşak içimli kahve olan "iced shaken espresso" yapımıyla karşınızdayız.

Iced shaken espresso nedir?

En az iki shot (double) espresso, 60 mL süt ve esmer şekerli şerbetin buzla birlikte shake edilmesiyle/elle çalkalanmasıyla elde edilen kahveye iced shaken espresso denir.

brown sugar iced shaken espresso nasil yapilir

 

Evde kafe standartlarında iced shaken espresso yapmak için neler gerekli?

iced shaken espresso icin neler gerekli

 

Evde kafe stili iced shaken espresso yapmak için öncelikle bir espresso veya kapsül kahve makinesine sahip olmanız gerekiyor. Iced shaken espresso için malzeme listesi ise şu şekilde:

    1. En az iki shot espresso (double shot)
    2. En az 60 mL süt
    3. Esmer şekerden yapılan şerbet
    4. Dilediğiniz kadar buz küpü

Küçük boy (tall) iced shaken espresso tarifi

Küçük boy (tall) iced shaken espresso yapmak için ilk olarak 2 shot espresso hazırlamalısınız. Ardından double espresso'nuzu, içi dilediğiniz kadar buz küpü dolu olan bir reçel kavanozuna veya shaker'a dökün. Hemen sonra üzerine; esmer şekerle hazırladığınız şerbetten 1.5 yemek kaşığı ekleyin ve ayran çalkalar gibi en az 10 kere çalkalayın/shake edin. Son adımda ise iced shaken espresso'nuzu favori bardağınıza alın ve üzerine 60 mL süt ekleyin. Evde küçük boy iced shaken espresso yapımı bu kadar basit!

Orta boy (grande) brown sugar iced shaken espresso tarifi

Grande (orta boy) brown sugar iced shaken espresso yapmak için ilk yapmanız gereken şey 3 shot espresso hazırlamaktır.

Orta boy grande iced shaken espresso hazırlamanın ikinci adımı ise 3 shot espresso'yu buz küpleri ve 2 yemek kaşığı esmer şeker şerbetiyle güzelce çalkalamak/shake etmektir. En az 15 kere ayran çalkalar gibi karıştırmanızı tavsiye ediyoruz.

Son olarak; çalkaladığınız şerbetli ve buzlu espresso'yu ayrı bir bardağa alın ve üzerine 60-80 mL süt ekleyin. Ev yapımı grande boy shaken espresso tarifi bu kadar kolay!

Büyük boy (venti) iced shaken espresso tarifi

Venti (büyük boy) iced shaken espresso yapmak için:

    1. İlk olarak 4 shot espresso hazırlayın.
    2. Üzerine 3 yemek kaşığı esmer şeker şerbeti ekleyin.
    3. Kapaklı bir reçel kavanozunu veya shaker'ı dilediğiniz kadar buzla doldurun. Üzerine dört shot espresso ve üç yemek kaşığı şerbeti ekleyerek en az 20 kere ayran çalkalar gibi çalkalayın.
    4. Iced shaken espresso'yu favori büyük bardağınıza alın ve üzerine 60-90 mL süt ekleyin.
    Afiyet olsun!

    Yorum bırak

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

    Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.